WiZiQ Virtuális tanterem és Web konferencia

AWiZiQ egy ingyenes online virtuális tanterem és web konferencia szolgáltatás video/audióval, whiteboarddal, dokumentum megosztással és chattel. WiZiQ

Keresés

Linkek

Friss topikok

WiZiQ - az ingyenes virtuális tanterem

2008.06.21. 13:40 :: Madize

A WiZiQ Online osztályteremről röviden:
 

A WiZiQ(www.wiziq.com) egy mindenki számára ingyenesen elérhető Web 2.0-ás Virtuális Tanterem ahol mindenki lehet tanár és diák. A teret tanárok és diákok igényeinek megfelelően alakitották ki, hogy a tanitás online is olyan legyen mint egy közönséges tanteremben. A felhasználói felület és az eszközök is kifejezetten a tanitásra fókuszálnak. A virtuális osztályterem használatához semmilyen letöltés nem társul, telejesen web alapú, viszont flash támogatás szükséges.

Mindemellett PowerPoint prezentációkat oszthatnak meg egymással a tanárok-diákok, amit a tanteremben is használhatnak. Ezzel segitve az aszinkron oktatást ami egy YouTube-hoz hasonló lejátszóban jelenik meg, és megosztási lehetőséget is nyújt(link, embed, thumbnail).
  WiZiQ Virtuális Tanterem felhasználói felület

 

A WiZiQ Virtuális Tanterem lehetőségei és előnyei:
 

  • Flash alapú, ezért nincs szükség felesleges letöltésekre
  • Két irányú audió és videó használata
  • Whiteboard - matematikai kiegészitéssel
  • Szinkron dokumentum megosztás mint például a PowerPoint prezentáció(animációkkal, hanggal és áttűnésekkel), PDF, Flash fájlok és videók, Word dokumentum, és Excel táblázat (Office 2007-es verziói is támogatottak)
  • Kép megosztás(jpg, bmp, gif, img)
  • Az összes óráról felvétel készül, amit később vissza lehet nézni (nincsen szükséges letöltés)
  • Chat

 

Tóth Tamás László
View WiZiQ Profile of Tamas Toth

 

2 komment

Címkék: web20 e learning web konferencia wiziq virtuális tanterem e teaching online osztályterem

A bejegyzés trackback címe:

https://wiziq.blog.hu/api/trackback/id/tr59532125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata 2008.11.27. 14:38:27

A két irányú beszélgetés nem működik, tudna segíteni?
Előre is ksözönöm

Madize 2009.01.05. 23:15:16

@kata: Amikor tanárként belépsz, akkor jogosultságot kell adni a hallgatónak -> klikk a nevén és audio illetve videó megosztás is lehetséges. ekkor őt is mindeni látni illetve hallani fogja akik még jelen vannak hallgatóként.
süti beállítások módosítása